No llencis les tovalloletes al vàter, el seu lloc és la paperera

Quan llencem les tovalloletes al vàter, aquestes obstrueixen i embussen les canonades i fan malbé el nostre sistema de sanejament, perquè les tovalloletes no desapareixen per art de màgia.

Vídeo

Això comporta uns grans esforços de neteja, reparació i manteniment a les estacions de bombament, als col·lectors i a les depuradores.
I, sobretot, poden causar danys irreparables al medi ambient, si arriben als mars i als rius.

Per això, és molt important que siguem conscients que quan llencem les tovalloletes al vàter, les estem fent desaparèixer de la nostra vista, però no del planeta.

El truc? Cada residu al contenidor

Hi ha un truc que mai falla a l’hora de desfer-nos de manera responsable dels residus: separar per fraccions. I amb les tovalloletes, funciona igual. Si llencem les tovalloletes al contenidor de rebuig o fracció resta, el de color gris, ajudarem a reduir el seu impacte a l’entorn natural.

Més residus que no desapareixen per art de màgia

El vàter no es una paperera. És cert que hi podem llençar el paper higiènic, però això és perquè està fet de cel·lulosa que, es desfà ràpidament quan entra en contacte amb aigua i, per tant, no és perjudicial ni pel sistema d’aigües ni pel medi ambient. En canvi, les tovalloletes estan fetes de fibres molt resistents i s’han de llençar al contenidor corresponent.

Descobreix la resta de residus que NO S’HAN DE LLENÇAR AL VÀTER i quin és el contenidor que els pertoca:

Vols més informació sobre com separar els residus domèstics?
Entra al web de la Generalitat www.residuonvas.cat