Consells i curiositats sobre l'aigua

Diverteix-te mentre aprens sobre la importància de l'aigua en la nostra vida i pel nostre planeta amb aquests recursos pedagògics. Activitats interactives i dinàmiques per complementar el teu programa d'aprenentatge, ja formis part d'un centre educatiu o del seu alumnat

Submergeix-te en el coneixement del món de l'aigua!

Recursos interactius per aprendre sobre l'aigua al teu ritme

Dins el nostre compromís amb les persones i amb el medi ambient, des d'Aigua de Rigat volem contribuir a que rebis la millor formació sobre la importància de l’aigua en la nostra vida i pel nostre planeta, mentre et diverteixes i gaudeixes. A continuació et proposem una sèrie de recursos interactius amb els quals podràs aprofundir en l’immens oceà del coneixement sobre l’aigua.

L’aigua és un bé escàs

L’aigua és un bé escàs

Creus que saps per què hem d’anar amb cura de l'aigua que fem servir? Atreveix-te a respondre aquest test!
Veure més

L’aigua és vida: el cicle natural de l’aigua

L’aigua és vida: el cicle natural de l’aigua

Aprèn cada fase del cicle natural de l’aigua a mesura que cliques sobre una il·lustració animada.
Veure més

El Quiz de l'aigua

El Quiz de l'aigua

Hi ha molt sobre l’aigua que encara no saps... descobreix-ho!
Veure més

Del riu a casa i de casa al mar

El cicle urbà de l'aigua

Amb aquest joc podràs demostrar que coneixes totes les fases i processos per on passa l’aigua, des que l’agafem dels rius i altres fonts fins que la retornem al medi natural!
Veure més

Recursos pedagògics sobre l'aigua per practicar a classe

Si formes part del col·lectiu de formació del Cicle de Primària d’una escola, Aigua de Rigat posa al teu abast un recull de recursos pedagògics que et permetran sensibilitzar l’alumnat vers la importància de l’aigua i la conscienciació mediambiental. Aquí trobaràs dinàmiques d’allò més diverses per fer a classe o al pati, amb les quals els més petits i petites aprendran mentre es diverteixen.

Com es forma la pluja?

Com es forma la pluja?

Demostra als nens i les nenes com canvia d’estat l’aigua i com es forma la pluja amb un experiment molt senzill, i introdueix-los a l’apassionant cicle de l’aigua de manera empírica.
Veure més

Com ens arriba l’aigua a casa?

Com ens arriba l’aigua a casa?

Descarrega el mapa del cicle urbà de l’aigua i les seves fases retallables, i juga amb tota la classe a col·locar cada etapa al seu lloc.
Veure més

Cada gota compta!

Cada gota compta!

Surt amb els nens i les nenes al pati, i jugueu i reflexioneu sobre l’escassetat de l’aigua. Combina les manualitats amb una activitat en grup divertida i didàctica.
Veure més

Kahoot! sobre l’escassetat de l'aigua

Kahoot! sobre l’escassetat de l'aigua

Joc de preguntes i respostes per jugar amb tota la classe amb una aplicació de mòbil. Qui en sabrà més?
Veure més

El Mural de l’estalvi d’aigua

El Mural de l’estalvi d’aigua

Reflexiona sobre com consumir aigua amb responsabilitat tant a casa com a l’escola, i construeix el Mural de l’estalvi d’aigua.
Veure més

Sessions personalitzades d’Aqualogia

Aqualogia és un programa educatiu que apropa els cicles natural i urbà de l’aigua a centres escolars d’educació primària, i promou una actitud i un comportament positius cap al medi ambient mitjançant recursos educatius digitals i interactius. Amb els jocs i les aplicacions interactives en línia, els alumnes podran treballar a classe els usos de l’aigua al centre escolar, com arriba l’aigua a les nostres llars o els tractaments que cal aplicar-li per tal que sigui potable o per tornar-la al medi natural.

Aqualogia

Aqualogia

Activitats, experiments i molt més per la teva escola!
Veure més